Al 1 werkweek voorbij!

Gepubliceerd op 26 juli 2019 om 21:56

26 juli 2019

Een nieuwe blog vol met onze belevenissen in Moldavië.

Er wordt iedere dag hard gewerkt in het dorp, op de bouwplaats en bij het kinderkamp. 

Vandaag alweer de laatste dag van de eerste werkweek. De tijd vliegt hier voorbij! De bouwploeg ligt goed op schema en we hebben goede hoop dat het dak er op zit als we weggaan.

Iedere dag wordt er ook een verslag gemaakt door 1 of 2 deelnemers. Vanuit deze verslagen zullen we u iets mee laten lezen.

We begonnen de dag met een heerlijk ontbijt. Er was ei-achtig brood. Dat was goed te nakken. Daarnaast was het ontbijt als normaal (brood, vleeswaren, kaas, jam, smeerkaas, havermout enz).

Na het ontbijt mochten we weer aan het werk en we begonnen met een kleine uitleg van Mihai. De bekisting moest er af en de balken aan de zijkant moesten gemonteerd worden. 

We gingen aan de slag tot de eerste pauze en daar kregen we weer lekkere meloenen te snaaien. Hierna gingen we weer verder met hetgene waar we mee bezig waren. Ook dit ging prima en zo kwamen we bij de volgende wat pauze.met stukjes vlees 

Vandaag aten we borden soep  met stukjes vlees (niemand wist wat het was, waarschijnlijk cavia ;-) )en kool. 

 

De "dorp - ploeg" ging vandaag naar een ander gezin. We pakten de spullen die we nodig hadden en gingen na een korte uitleg op weg. Na ruim een kwartier lopen kwamen we aan bij het huis van een 65-jarige vrouw. We wisten dat ze veel dronk en rookte en dat was in huis goed te ruiken. Eerst werd haar kamer leeggehaald en schoon gemaakt. Daarna konden we verven. De kozijnen en deuren hebben een mooi strandblauw kleurtje gekregen. Buiten is de veranda geschilderd en al het onkruid weggehaald. Het is gaaf om te zien dat ons werk veel voor deze vrouw betekent. 

Het verven ging erg goed totdat Hilde haar flesje was vergeten de hele vloer al geverfd was. Gelukkig is ook dat weer goed gekomen. De sfeer was goed en zoals Eva zei:"een echt top-teampje!"

 

Bij het kinderkamp gingen we vandaag een sleutelhanger maken met gekleurde kralen. Elke kleur kraal staat voor een gebed. 's Middags werden er weer allerlei spelletjes gespeeld. De kinderen vonden vooral Annemaria Koekkoek hélemaal geweldig! Het is geweldig leuk om te zien hoeveel plezier de kinderen hebben en hoe gemotiveerd ze zijn om een werkje te maken. Het volume waarmee gezongen wordt is ook heel anders dan in Nederland... Wat een geluid maken 30 kinderen. 

 's Avonds na het eten is er af en toe een groepsprogramma en soms hebben we vrije tijd.  Zo hebben we al een avond met een quiz gehad, een avond over persoonlijke ontwikkeling met het spel over de streep en vanavond een avond over geloof. 

Tot zover onze belevenissen tot nu toe. Tot de volgende keer ;-) 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Jeroen en Lindi
3 jaar geleden

Heerlijk om van jullie te lezen en zo op afstand mee te kunnen leven. Fijn om te horen hoe goed jullie het hebben met elkaar en de Moldaven. Nog een heerlijke en gezegende tijd met elkaar!

G.Boon
3 jaar geleden

Geweld dit allemaal te horen wat jullie zo met elkaar mogen doen ik wens jullie Gods zegen voor de volgende week hr aan iedereen

Leo en Jeanet
3 jaar geleden

Wat een leuk verhaal! Heerlijk om op afstand mee te (be) leven!
Fijn dat het eten ook goed is!
Nog heel veel plezier gewenst en zegen op jullie werk.

Jaap& Corry Meijer
3 jaar geleden

Geweldig om te lezen dat er zoveel werk wordt verzet. Nog een goede en gezellige maar vooral een gezegende tijd nog in Moldavië. Jaap & Corry

Yvonne
3 jaar geleden

Ha Jacoba en Jasper (en natuurlijk alle anderen van de groep),

Hoe is het daar? Leuk om inmiddels wat berichten van jullie te kunnen lezen en foto's te zien. Heerlijk om je te zien stralen Jacoba! Ben erg benieuwd wat jullie van het land en de cultuur vinden. Vast ook bijzonder om bij mensen thuis aan de slag te gaan? En zo te lezen en te zien worden jullie met het eten flink verwend, onze tapas-avonden zijn er niets bij?!

Harry, uiteraard ook even een update van de andere 4-op-reizigers. Juud is volgens mij heerlijk aan het shinen in ZA. Af en toe flinke regen en storm, maar de tenten staan (tot nu toe;) nog overeind. Naast dat ze (haar kennende) volop aan het bikkelen is op de bouw, is ze ook met een groepje naar de sloppenwijken en Youth for Christ geweest. Ze gaf via Fran aan dat ze al veel mooie mensen heeft ontmoet. Er worden regelmatig berichten en foto's geplaatst, ik houd je op de hoogte!
Fran en A-M (en de andere bekenden) zijn gisteren vertrokken, ze hadden zin om te gaan! Momenteel zijn ze nog onderweg (hadden een flinke reis voor de boeg) en is er nog geen bericht geplaatst. Ik laat het je weten wanneer ze veilig zijn aangekomen!
En verder een update van mijn kant: het is een definitieve ja voor het project volgend jaar!

Hopelijk zijn jullie volop aan het genieten daar en gaat het goed met jullie. Jullie zijn toppers! Maak er samen met de rest van de groep nog een prachtige week van!

Liefs, Yvonne