Een nieuwe week met nieuwe belevenissen

Gepubliceerd op 30 juli 2019 om 08:49

Week 2

 

Zondag stond de kerkdienst weer op het programma. Tijdens de dienst kregen verschillende van ons de gelegenheid om te vertellen hoe ze de eerste week hadden ervaren. Leuk dat er ook mensen waren die dit met de gemeente wilde delen. Na een korte "preek" van Gert kregen we een een mooie overdenking van Mihai. Ook Maaike en Luuk hebben hun bijdrage geleverd door muziek en zang. Het knuffel momentje ging ook beter dan de vorige week, het ijs was meer gebroken en dat was leuk om te zien.

Na de dienst was het tijd voor de lunch met naast de gebruikelijke soep een heerlijke koude salade en brood.

Vanmiddag stond de interland Nederland-Moldavië op het programma dus na de lunch moest de tacktiek besproken worden.

Om 16.00 uur was de aftrap maar natuurlijk niet nadat eerst uit volle borst het Wilhelmus werd gezongen. Op doel stond Derek, de keeper die voor de wedstrijd al 5 minuten voetbalervaring had opgedaan. Linksback Walter, die voor de westrijd door Simon uitgelegd kreeg hoe voetbal werkt: "gewoon de bal uittrappen en meer niet". Wal klapte erop en wist 85% van de ballen te houden. Derek keepte met zijn werkhandschoenen en wist ons tot 4 maal toe in de wedstrijd te houden. Luuk en Steven vormde het middenveld en wisten de Moldaven meerdere malen tegen te houden. Rechtsback stond onze broeder Jan, hij wist meerdere malen de snelle moldaaf Pjotr tegen houden. Onze topscoorder was Christano Brammaldo, hij maakte de schitterde 1-0! Het publiek ging uit z'n dak. Ruben rende zich de rambam en ook Tim gaf wat hij waard was. De scouts langs de lijn hebben zijn naam genoteerd. De vrouwen langs de kant maakte er een feestje van met vlaggen, smink en slingers. Ondanks de grote inzet van Nederland waren het Moldaven die er met de winst vandoor gingen. Maar we kunnen terugzien op een mooie wedstrijd.  Bij thuiskomst stond het diner klaar. Deze keer met rijst gevulde paprika, dat ging er goed in. Nadat we een overdenking hadden gehad over muziek en de teksten daarvan gingen we ons klaarmaken voor het kampvuur. Mihai en zijn vrouwenteam zette de kring klaar en in het midden van het vuur een grote pan met maiskolven. Na een gezellige avond werd het tijd om ons bedje op te zoeken. Morgen begint de nieuwe werkweek.

 

Maandag 29 -07-2019 Goede morgen zonder zorgen! We begonnen vandaag met een lekker ontbijtje met een gebakken eitje. En natuurlijk met het zingen voor Willemijn! We hoorden dat de activiteit in het dorp vandaag niet doorging. Helaas waren er niet genoeg vertaalsters. Dus moest de groep verdeeld worden over de andere onderdelen. Vandaag ging er een groep naar Dubovca om het kleuterschooltje op te knappen. Daar aangekomen moesten de muren en kozijnen geschuurd worden met een schuursponsje en met een schroef als plamuurmes. Het was behelpen maar we waren met een leuke groep. Het kinderkamp vind deze week plaats op het grasveld achter het gebouw. 's morgens vroeg werd er eerst door een aantal van ons een tent gebouwd. En nu maar wachten op de kinderen. Langzaam kwamen ze binnendruppelen. Ook de bouwploeg kon zo vandaag meegenieten van alle liedjes die gezongen werden.   Aan het einde van de dag was iedereen vrij moe, mede door de temperatuur van vandaag en het werken in de volle zon. De leiding had daarom het avondprogramma geschrapt en iedereen kon een beetje doen waar hij/zij zin in had. Natuurlijk hebben we wel eerst de verjaardag van Willemijn gevierd met heerlijke taart ;-)  Om half 11 moesten we vandaag op bed liggen en eigenlijk vond iedereen dat wel een goed idee. Op naar een nieuwe dag. 

(meer foto's volgen later vandaag)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Fam Lugtenburg
3 jaar geleden

Willemijn, namens ons nog van harte gefeliciteerd!!
Groetjes van Sjaak en Susan, Jarco en Neline.(en groetjes voor Arlinda..en de rest..)

René en Neeke de Boer
3 jaar geleden

Leuke foto's en daarmee krijgen wij toch een beetje mee wat er bij jullie gebeurd.
Veel succes nog in deze week en heb het goed met elkaar.
Op één van de foto's zit Jasper er aardig relaxt bij. Is het echt zo ontspannen Jasper? Of is dat enkel voor de foto?!
Groet van Neeke en René

Yvonne
3 jaar geleden

Jacob! Hoe gaat het daar? Wat lees ik nu?! Zijn jullie als leiders te laat gekomen? Klinkt me niet echt blauw in de oren, of gaat het loslaten zo goed? ;) Hier nog een korte update van de andere toppers: Fran, A-M en de rest van de groep zijn veilig aangekomen in Zambia. Eerste uitgebreide bericht staat online: prachtige zonsondergang, een geit die snel het loodje heeft gelegd en Frances die met een grote glimlach tussen de locals staat te dansen. Volgens mij vermaken ze zich wel! Ook bij Juud gaat het volgens mij goed: verschillende foto's en filmpjes van kinder- en jongerenprogramma's komen voorbij. En verder hebben ze wie is de mol uitgezet om de buurt te verkennen, hoe leuk!

Maar goed, voor jullie breken de laatste dagen alweer aan. Veel succes en plezier nog deze week! Ik kan jou en jullie helaas niet komen inzwaaien, maar we spreken elkaar vast snel! Groetjes, uiteraard ook aan Jasper!