Halverwege week 2..........

Gepubliceerd op 31 juli 2019 om 22:17

Al 1,5 week van onze reis voorbij.

 

Wat vliegt de tijd hier voorbij. Het is al woensdagavond, nog 2 dagen te gaan en dan gaat onze terugreis alweer beginnen. 

Eerst nog een verslag van de afgelopen dagen. Dinsdag ging er weer een groep het dak op. Er moet nog heel wat werk verzet worden voordat de dakplaten erop kunnen. Gelukkig was Cornel (onze Moldavische opzichter) er weer zodat iedereen wist wat er moest gebeuren. Er is deze dag in de brandende zon weer veel werk verzet door onze jongens.  Ook het kinderkamp achter het gebouw was weer een waar feest. Er waren meer kinderen dan de dag ervoor en werd weer enthousiast gezongen, geknutseld en spelletjes gespeeld. Er werd door de Nederlanders heel ijverig geprobeerd om ezeltje prik te spelen maar de moldavische leidsters gaven de kinderen zoveel aanwijzingen dat ieder kind de 5 punten prikten. Helaas was er geen activiteit in het dorp dus werd deze groep verdeeld. Een deel ging 's morgens mee naar het kleuterschooltje en een deel bleef thuis om te chillen, te wassen en evt. een handje te helpen bij het dak. 's middags werd dit omgedraaid zodat iedereen iets te doen had vandaag. In het schooltje moest er nog heel veel worden gestuct en er werd een begin gemaakt met de eerste muurschilderingen. Het was een productieve, gezellige dag. 

 

Vandaag, woensdag, een nieuwe dag. Het beloofd ook vandaag weer een heerlijk zonnige dag te worden. Vandaag kan er een groep aan de slag in het dorp. Met Maaike, Willemijn, Renske en Iris ging Louisa op stap onder begeleiding van Vera en Elena. We kwamen bij het huisje van een vrouw die daar met haar man en 2 kinderen woont. Boven de voordeur zat een groot gat in de muur en tussen de muur en het dak zat een spleet van zo,n 20cm. Met deze temperaturen niet zo erg maar we vroegen ons af hoe het in de winter zou zijn hier. Binnen bestond de ruimte uit een kleine keuken, een woonkamertje van 3 x 2,5 m en daarachter een slaapkamer waar iedereen sliep. Nadat we de slaapkamer leeggehaald hadden gingen Maaike, Willemijn en Iris aan de slag om de muren te verven met een desinfecterend goedje. Renske en Louisa deden een poging om de vloerkleden uit te kloppen. Dit was waarschijnlijk nog nooit gebeurd. Er kwam een hele zandwoestijn uit, en er zit er waarschijnlijk nog 1 in. Na de lunch werden door ons de muren gestuct waar nodig. Maaike bood aan om de gaten in het plafond te vullen met een mengsel van klei, water en stro. Het viel wel tegen om dit zonder knoeien te doen. De beste tactiek was een handvol tegen het plafond te meppen en te hopen dat het bleef plakken ;-)  Morgen hopen we terug te gaan om het af te maken. Super om op deze manier ook iets voor de mensen hier te kunnen betekenen en een kijkje te mogen nemen in de levens van deze mensen. 

Op het dak werd er hard doorgewerkt. Er is een begin gemaakt met het leggen van de folie die onder de dakplaten moet. Gaaf om te zien hoe het steeds meer vorm krijgt. 

Terwijl de mensen op het dak hard bezig zijn wordt er achter inde tuin weer heerlijk gezongen door zo,n 45 kinderen.  Vandaag werd er een sleutelhanger geknutseld met gekleurde kralen. Elke kleur kraal stond symbool voor een gebed. Natuurlijk was in het middag weer tijd voor diverse spelletjes.  

Deze avond was er een avondprogramma over geloof aan de beurt. Na een introductiefilmpje werd in de groepen nagedacht over onze tijd met God en hoe we deze vorm kunnen geven. Er ontstonden mooie gesprekken en doelstellingen. 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Rianne Wiersma
3 jaar geleden

Wat s er al veel werk verzet Jullie mogen trots zijn op jezelf!! Veel plezier en zegen nog de laatste dagen!

Jeroen en Lindi
3 jaar geleden

Wat zijn jullie hard aan het werk! Fijn om van jullie te lezen en de foto's te zien. We zien er naar uit alle verhalen te horen. Maar eerst nog even genieten jullie!

Jaap& Corry
3 jaar geleden

Wat werken jullie allemaal hard wat fijn om met zoveel Liefde voor de mensen die het veel minder hebben als ons bezig te zijn. Bedankt voor de mooie verhalen en de foto's.

Addy
3 jaar geleden

Beste harde werkers, ik vind het erg leuk om jullie te volgen in de blogs! Het zal niet meevallen om straks afscheid te nemen van alle grote en kleine mensen waarvoor jullie zo hard hebben gewerkt. Maar jullie laten een mooie en onwisbare indruk achter: materiaal en mentaal ;) Een goede reis naar huis toegewenst!